Wellnesshotel Hafendorf Rheinsberg

Norr om Berlin, intill en vacker sjö, ligger den lilla charmiga orten Rheinsberg. Här finner vi en nybyggd semesterby med stugor, hotell  och rekreationsanläggningar. Anläggningen är inramad av  vatten och kanaler ansluter de privata båtplatser till sjön.

Vårt uppdrag låg i att gestalta den centrala wellness-avdelningen med receptionsområde, vilorum, behandlingsrum, två spa-sviter, en simhall samt exklusiva bastuavdelningar både inom och utomhus. Uppdraget var att ta fram koncept, funktionsanalys, planlösningar, möblering, färgsättning, belysning, material & ytskikt, skräddarsydda lösningar och utsmyckningar.

Den lugna miljön för tankarna till atmosfären i de kloster som än idag lockar till avkoppling och kontemplation. En vilplats från vardagens stress och intryck.
Våra tankar har kretsat kring vattnets olika skepnader och denna tanke har bland annat inspirerat behandlingsrummens personliga karaktärer från floder runt om i världen. Även i våra specialritade möbler kan man finna spår av vattnets rörelser. Entrévåningen bärs upp av ljusa luftiga färger likt vattenbäckar eller morgondis som fångar upp besökaren redan under väntan på behandling, medan en glastrappa leder ner till bassängområdet, där nyanser från havets dynamiska djup bildar bakgrund till simträning och vattenlekar.

Stor vikt har lagts vid gästernas upplevelse. Välkomnandet och avkopplingen spelar centrala roller.

Arbetet pågår fortfarande och vi kompletterar med nya bilder allt eftersom avdelningarna färdigställs.

Björk Group på FB
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Ange din e-post nedan och en bekräftelse kommer att skickas till dig!