Quality Hotel Panorama

Hotellets restaurang fick en helt ny inredning med lite tema av ”Göteborg by night”. På den långa bakre väggen placerade vi en fototapet med Göteborgsmotiv.

Quality Hotel 11

I foajen intill restaurangen ville hotellet ha bättre belysning  samt fler bord i en trevlig loungemiljö.

Icehotel

Vi hjälpte hotellet med unik inredning i restaurang, lounge och omklädning.

Takvåning

Takvåning

Clarion Collection Hotel Fregatten

Uppdrag: Konceptarbete, alla plan, ytskikt, nya möbler, nya fasta snickerier, färger, belysning, textilier och dekor, ny planlösning i entréplan med lobby, lounge, reception samt restaurangsalong.

Omgivning: Varbergs fästning, hamnen, havet, fraktfartyg, laster från jordens alla hörn, sommardagens ljus, kurortstad, badkulturen, Kallbadhuset, societetsliv…

Inspiration: Bryggor, trätrallar, emballerat gods, stämplar, adresslappar, magasin, lagerbyggnader, kadettränder, båtskrov

Färger: Vi har i den nya inredningen använt det vita från båtskroven, vi har också lånat färgen från stenen, sanden och sommarkvällens första milda ljus. Till detta har vi lagt svartvita kadettränder och inslag från vackra importerade träslag. Kryddat med kanel, curry och kineserier. Vi har använt det som fanns – funderat lite – och levererar något nytt.


Vara konserthus

Uppdraget omfattade kafé, barer, samt möbelkompletteringar, fönstertextilier, scentextilier samt färgsättning mm i samband med utbyggnad av barscen.

Inredningen anpassades till tre olika brukargruppers behov (Vara Konserthus, konferensverksamheten och gymnasium).

Vi har tagit fasta på formspråk och material som redan fanns i den befintliga byggnaden. Se resultatet själv på bilderna. Vi hoppas att den färdiga inredningen utgör en realisering av ursprungsvisionen för Vara konserthus.

Wellnesshotel Hafendorf Rheinsberg

Norr om Berlin, intill en vacker sjö, ligger den lilla charmiga orten Rheinsberg. Här finner vi en nybyggd semesterby med stugor, hotell  och rekreationsanläggningar. Anläggningen är inramad av  vatten och kanaler ansluter de privata båtplatser till sjön.

Vårt uppdrag låg i att gestalta den centrala wellness-avdelningen med receptionsområde, vilorum, behandlingsrum, två spa-sviter, en simhall samt exklusiva bastuavdelningar både inom och utomhus. Uppdraget var att ta fram koncept, funktionsanalys, planlösningar, möblering, färgsättning, belysning, material & ytskikt, skräddarsydda lösningar och utsmyckningar.

Den lugna miljön för tankarna till atmosfären i de kloster som än idag lockar till avkoppling och kontemplation. En vilplats från vardagens stress och intryck.
Våra tankar har kretsat kring vattnets olika skepnader och denna tanke har bland annat inspirerat behandlingsrummens personliga karaktärer från floder runt om i världen. Även i våra specialritade möbler kan man finna spår av vattnets rörelser. Entrévåningen bärs upp av ljusa luftiga färger likt vattenbäckar eller morgondis som fångar upp besökaren redan under väntan på behandling, medan en glastrappa leder ner till bassängområdet, där nyanser från havets dynamiska djup bildar bakgrund till simträning och vattenlekar.

Stor vikt har lagts vid gästernas upplevelse. Välkomnandet och avkopplingen spelar centrala roller.

Arbetet pågår fortfarande och vi kompletterar med nya bilder allt eftersom avdelningarna färdigställs.

Privathem

Privatvåning

En fin våning blir ännu finare!

Uppdrag: Översyn av planlösning, små justeringar. Öppna upp för ljus och luft. Snikeridetaljer, möbler och fasta garderober. Vi ritade två nya badrum helt i specialdesign.

Björk Group på FB

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Ange din e-post nedan och en bekräftelse kommer att skickas till dig!